Afgelopen week heeft de formele overname plaats gevonden van Luned Machinale Houtbewerking B.V. door Aannemersbedrijf Van den Brandhof B.V., beide gevestigd te Lunteren. Van den Brandhof is een lokaal gevestigd aannemersbedrijf, bekend om de kwaliteit van bouwen. Het bedrijf is al sinds 1997 actief in de woningbouw, utiliteitsbouw en agrarische sector. Geurt Van den Brandhof is de drijvende kracht achter het bedrijf. Flexibiliteit, duurzaamheid, vakmanschap en concurrerende prijs zijn termen die naadloos passen bij dit bedrijf.

Timmerfabriek Luned Machinale Houtbewerking is in Lunteren het adres voor ambachtelijk vakwerk. Gespecialiseerd in kozijnen, ramen, deuren, trappen en meubels voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van woningen en bedrijfspanden. Er wordt gewerkt met vele soorten hout zoals eiken, beuken, vuren en grenen. Duurzaamheid staat ook hier hoog in het vaandel. Ook dit bedrijf is gestart in 1997.

Als je beide bedrijven naast elkaar zet dan vallen de overeenkomsten meteen op. Kleinschaligheid, lokaal, vakmanschap, oog voor duurzaamheid en kwaliteit. Dat de synergie bij deze overname er duidelijk is behoeft verder dan ook geen betoog. Partijen waren er vrij snel uit. Voor Luned betekent het dat de fabriek, machines en het personeel een nieuwe eigenaar krijgen. Uiteraard zal Geurt Van den Brandhof er zijn eigen draai aan geven maar in de kern zal er niet veel veranderen. Voor het aannemersbedrijf is het een welkome aanvulling op het producten pakket. Niet alleen voor henzelf maar de speciale producten van het timmerbedrijf zijn bij uitstek geschikt voor productie voor derden.

Voor de overname financiering kwam Geurt via zijn fiscalist Bart Veerbeek van Kaliber uit Beuningen bij Twan Vulik van MK•Bedrijfsfinanciering uit. Nadat het samengestelde financieringsmemorandum bij verschillende partijen was neer gelegd, bleek al snel dat Benjamin Westdorp van FIBR deze overname financiering graag wilde verstekken. Na een kort en intensief traject werd een passend voorstel gepresenteerd en kon de deal snel worden geclosed.

Mocht u meer willen weten over deze overname financiering of heeft u andere financieringsbehoefte, neem dan gerust contact met ons op of kijk voor meer informatie op onze site mk-bf.nl.

Op de foto van links naar rechts: Twan Vulik van MK•Bedrijfsfinanciering, Benjamin Westdorp van FIBR en Geurt Van den Brandhof van Aannemersbedrijf Van den Brandhof.