Op de hoek van de Bisschop Zwijsenstraat en de Van Doorenstraat aan de rand van het centrum van Tilburg, heeft een lokale vastgoedonderneming het op dit moment in gebruik zijnde pand als Kinderfysiotherapie Centrum aangekocht, met de intentie dit te gaan herontwikkelen naar 27 appartementen.

De Bisschop Zwijssenstraat maakt onderdeel uit van de Tilburgse historische lintstructuur en kenmerkt zich door de diverse monumentale en prominente archtectuur. De Van Doorenstraat daarentegen kenmerkt zich door een wat kleinere schaal aan arbeidswoningen, met in het midden van de straat het industriële pand van de voormalige metaalfabriek.

Het plan gaat uit van sloop en nieuwbouw. De Gemeente Tilburg is enthousiast over de plannen en heeft voorgesteld 7 lagen met 18 appartementen aan de Bischop Zwijsenlaan en 3 lagen met 9 appartementen aan de Van Doorenstraat te realiseren.

De vergunning wordt in het eerste of tweede kwartaal van 2023 verwacht. Tot die tijd zal het Kinderfysiotherapie Centrum op deze locatie als huurder gevestigd blijven.

Gezien het feit dat de vergunning nog niet rond is maar de overdracht al wel heeft plaatsgevonden, is de aankoop gefinancierd door een investeerder. Wanneer het vergunningenproces is doorlopen zal de financiering bancair worden overgenomen.

Een prachtig transformatieobject, waar wij ook nu weer in hele korte tijd de overbruggingsfinanciering hebben geregeld! Meer weten, neem dan gerust contact met ons op.