Nadat zijn onderneming is geraakt door een faillissement heeft ondernemer er voor gekozen om alle verplichtingen welke daar uit voortvloeide richting schuldeisers na te komen. Een erg mooi gebaar, met als gevolg dat hij in privé ook in de problemen is geraakt.

Door de zware beslissing te nemen om de woning in de verkoop te zetten en iets kleiners terug te kopen, kan de ondernemer alle financiële ellende achter zich laten.

Gezien het feit dat het een woning betreft waarvan wordt verwacht dat de verkoop enige tijd in beslag zal nemen, is er een liquiditeitsbehoefte ontstaan om de termijn tot de datum van verkoop te overbruggen.

Vanwege de achtergrond van deze casus kan de huisbank de gevraagde overbruggingsfinanciering niet verstrekken.

De bank heeft in dit geval contact gezocht met MK•Bedrijfsfinanciering met de vraag of wij hier een oplossing voor kunnen vinden. Door de gevraagde overbrugging door een investeerder te laten verstrekken hebben wij snel voor een oplossing gezorgd.

De investeerder was in dit geval op basis van de ruimte overwaarde bereid een tweede hypothecaire inschrijving te accepteren. Na verkoop wordt de lening afgelost.

Ondersteuning nodig bij een vastgoedfinanciering, neem dan contact met ons op!