Financieringsvormen
Bekijk de mogelijkheden

Direct contact opnemen?
024 - 69 63 773
info@mk-bf.nl
Bel mij

De verschillende financieringsvormen voor jouw bedrijfsfinanciering

Je hebt een financiering nodig voor een zakelijk krediet, vastgoed of ander soort project? Vaak worden meerdere financieringsvormen gebruikt. Hieronder vind je een overzicht van diverse financieringsvormen.

Bancaire lening

Een ’traditionele’ lening bij een bancaire instelling voor de aankoop van onroerend goed of andere bedrijfsmiddelen. Als ondernemer heb je hierbij de keuze in looptijd, aflossingsvorm en rente, waarbij het investeringsdoel en je eigen wensen leidend zijn.

Bancair rekening-courant krediet

Een vrij besteedbare kredietfaciliteit met een afgesproken limiet bij een bank zonder aflossingsverplichtingen. Ideaal inzetbaar als werkkapitaalbehoefte.

Factoring

Bevoorschotting van je uitstaande facturen, waarbij je direct cash ontvangt op het moment dat je een factuur verstuurt. Er zijn diverse vormen van factoring, zo kun je één factuur verkopen maar ook je hele debiteurenportefeuille. Eventueel in combinatie met een kredietverzekering.

Kredietfaciliteit via Fintech

Een zakelijke lening of rekening – courant, vaak  zonder onderpand op basis van omzet of PIN-omzet. De gehele kredietverlening (van aanvraag, beoordeling tot uitbetaling) verloopt nagenoeg  digitaal. Dit is een kortstondig krediet, tot maximaal 24 maanden, waarbij je direct aflossing betaalt. Doordat het krediet bij een positieve beoordeling binnen één werkdag beschikbaar is, kun je hiermee snel inspelen op investeringskansen. Ideaal voor het invullen van een kortstondige kredietbehoefte, duur bij langer gebruik.

Crowdfunding

Een financiering via ‘het publiek’, waarbij inmiddels diverse leningsvormen mogelijk zijn voor zowel de starter als de gevestigde ondernemer. De financieringsaanvraag komt online te staan, waarbij je als onderneming gratis reclame erbij krijgt, maar ook (een deel van) je financiële cijfers komen online te staan. Investeerders worden ambassadeur van je plan!

Lease

Een financiering voor de aanschaf (uitbreiding of vervanging) van equipment via een leasemaatschappij. Lease van bestaande activa is ook mogelijk. Bij lease zijn er diverse mogelijkheden, waaronder operational lease en financial lease. Een prima alternatief voor de aanschaf van activa op een bancaire financiering, met name omdat een leasemaatschappij primair het object beoordeeld.

Investeerders

Een lening via één of meerdere investeerders uit ons eigen netwerk. Doorgaans financiering van onroerend waarbij een eerste hypotheek op het onroerend goed gebruikelijk is. Ook groei, bedrijfsovernames, (snelle) startups en scaleups worden via dit kanaal gefinancierd. Dit kan een geschikte financieringsvorm zijn wanneer een bancaire lening om wat voor reden dan ook niet mogelijk is.

Blogs

Met onze blogs, nieuws, tips en cases houden wij je graag op de hoogte van onze projecten en al het nieuws uit de financieringsbranche. Volg ons ook op LinkedIn om op de hoogte gehouden te worden.

Blogs & Nieuws
9 juli 2024

Transformatie voormalig pand Babydump Boschdijk Eindhoven naar kleine 100 wooneenheden

Een vastgoedondernemer heeft het pand aan de Boschdijk in Eindhoven, waar in het verleden Babydump was gevestigd, aangekocht. Het is de intentie om op deze plek met een oppervlakte van…