Al geruime tijd loopt William van Bergen van BikeLife Sjef van Bergen in Groesbeek met het plan om zijn fietsspeciaalzaak, “waar service voorop staat en kwaliteit betaalbaar is”, uit te breiden. Wanneer je al eens in de winkel aan de Pannenstraat 8 in Groesbeek bent geweest, begrijp je dat.

De groei is de afgelopen jaren enorm geweest en het winkeloppervlak is nu echt te klein. William heeft nieuwbouw in Groesbeek overwogen. Dat kost veel tijd en het tekort aan ruimte moet echt nu aangepakt worden. Vandaar dat ondernemer er voor gekozen heeft het naastgelegen pand erbij te huren.  Een forse uitbreiding met 145m2 boven op de reeds bestaande 425m2 winkeloppervlakte.

Het is de bedoeling dat de werkplaats in het nieuwe gedeelte gevestigd wordt. William: “Nu kunnen we de service verder uit breiden. Op maandag is de winkel dicht maar kunnen klanten voor onderhoud en reparatie wel in de werkplaats terecht”.

Met aanpassingen op de huidige locatie geeft dat de mogelijkheid om het uitgebreide assortiment aan E-bikes, stadsfietsen, racefietsen en mountainbikes ruimer en overzichtelijker te presenteren. Alle bijbehorende accessoires zijn uiteraard ruim voor handen.

Twan Vulik van MK•Bedrijfsfinanciering heeft de begeleiding voor een financiering in de vorm van een zakelijke lening voor de verbouwing op zich genomen. Daarnaast is een uitbreiding van een werkkapitaal financiering vanwege de forse groei meegenomen.  Een businessplan met onderbouwde prognose en een door offertes ondersteunde investeringsbegroting, vormden de basis van de kredietaanvraag bij huisbank Rabobank. Ook hier gold: “Voor een goed plan is altijd een financiering mogelijk” en Maarten Snel en Robin van Heeswijk van Rabobank Rijk van Nijmegen konden dan ook het financieringsvraagstuk invullen.

De verbouwing is in volle gang en als alle levertijden worden gehaald, is de verhuizing van de werkplaats medio mei dit jaar een feit. Schroom niet om nu alvast een kijkje te nemen.

Heeft u ook behoefte aan een zakelijke lening vanwege investeringsplannen of behoefte aan (extra) werkkapitaal, neem dan gerust contact met ons op.

U vindt alle gegevens op de site van MK•Bedrijfsfinanciering.