Een aantal weken geleden benaderde een ervaren belegger ons met de vraag of dat wij iets voor hem zouden kunnen betekenen. Hij kon een fraai jaren ’30 pand in Nijmegen Oost kopen om te transformeren naar 4 kadastraal gesplitste studio’s. De verkoper wilde graag snel schakelen maar het vergunningentraject was nog niet helemaal rond.

Een dergelijke financiering verkrijgen is op dat moment bij reguliere financiers niet mogelijk. Doordat de klant een goed onderbouwd plan had met tekeningen van een architect en een onderbouwde investeringsbegroting, kon de makelaar snel een taxatie maken met de waarde van het pand in huidige staat en waarde na verbouwing. Mede op basis hiervan en het feit dat de koper ervaring heeft in dit soort projecten, konden wij deze aanvraag voorleggen aan een van de investeerders uit ons netwerk. Nadat wij het volledige dossier hadden gemaakt duurde het 2 dagen voor akkoord van de investeerder!

Al met al heeft het hele traject ruim 4 weken geduurd en heeft het transport afgelopen week plaats gevonden. Nadat de projectfase zal zijn afgerond zal het pand of verkocht gaan worden danwel geherfinancierd voor verhuur. Dat de koper hier nu nog geen beslissing in hoeft te nemen is een bijkomend voordeel van deze flexibele manier van financiering.

Wil je meer weten over deze vorm van vastgoedfinanciering, neem dan contact met ons op.