Een vastgoedbelegger werd door een bevriende relatie naar mij doorverwezen. Hij bezit een combipand met in de plint 3 winkels en daar boven een aantal appartementen welke zijn verhuurd aan een en hetzelfde uitzendbureau. Het pand bevindt zich in uitstekende staat en heeft energie label A. Alle 4 de huurders zitten al geruime tijd in het pand en betalen hun huur altijd keurig op tijd.

Het verbouwen en verduurzamen heeft veel eigen middelen gekost en bij alle bekende financiers was de ondernemer al geweest om te praten over herfinanciering van het pand. De regelgeving bij veel banken laat dit soort vastgoedfinancieringen niet (meer) toe. De combinatie van retail, uitzendbureau en arbeidsmigranten past bij de meeste financiers niet binnen het beleid.

Wij zijn voor deze vastgoedbelegger op zoek gegaan naar een geldverstrekker die onder de juiste voorwaarden dit soort financieringen wel omarmt. Net als de ondernemer wil een financier bijvoorbeeld wel de juiste certificering en track record van het uitzendbureau zien. Logisch lijkt mij. In dit geval is de financiering onder gebracht bij NESTR Smart Finance. In overleg zijn wij zelfs uitgegaan van het begrip redelijke huur.

Nieuwsgierig geworden wat dat laatste bekent, op zoek naar een financiering voor vastgoed verhuurd aan arbeidsmigranten of vergelijkbaar vastgoed wat gefinancierd moet worden, neem gerust contact met ons op. Wij kunnen snel een indicatie van de haalbaarheid geven.