In het zuiden van Limburg, tegen de Gemeente Parkstad (o.a. Heerlen en Kerkrade) aangeplakt, ligt het kerkdorp Amstenrade. Lokale vastgoedondernemers hebben er een beleggingsobject aangekocht, wat bestaat uit 7 kadastraal gesplitste eenheden (met eigen huisnummers).

De verkoper is woonachtig in het bovengelegen appartement en blijft dit voorlopig (terug)huren. Naast het appartement bestaat het object uit een studio, werkplaats, garage met kantoor, cafetaria en showroom. De meeste huurders zitten al voor langere tijd op deze locatie.

Het vastgoed is tegen een gunstige prijs aangekocht. Kopers hebben de intentie het pand te gaan verduurzamen en renoveren, om vervolgens de huren te kunnen optimaliseren, alvorens te gaan herfinancieren.
Om deze reden wordt de aankoop gefinancierd door – in dit geval – 6 investeerders, welke na verloop van tijd weer worden afgelost. De investeerders hebben gezamenlijk een eerste hypotheek als onderpand.

De hogere rente die aan investeerders wordt betaald, kan uit de huurstroom opgebracht worden. Aflossing is tijdens de looptijd niet van toepassing.