Voor Nijmegen en omgeving een begrip, de fantastisch gelegen horeca gelegenheid net buiten Nijmegen. Een dagje op het nabij gelegen strandje of na een wandeling of fietstocht op het terras met een wijntje of biertje en een hapje om vervolgens te genieten van wat er allemaal de Waal passeert. De Sprok, lommerlijk gelegen aan de Waal. Velen zullen het ook nog kennen van de feesten in de grote zaal met ook daar weer het uitzicht op de Waal.

Door omstandigheden bruiste het helaas de laatste jaren minder. Daar komt nu verandering in. Het complex krijgt binnenkort nieuwe eigenaren. Ondernemers die hun sporen in de Nijmeegse horeca al ruimschoots hebben verdiend. Mark Nijhuis en zijn partner Loes de Kort hebben na de succesvolle exploitatie van Tante Koosje en Hotel Credible het plan opgevat om van De Sprok een prachtige laagdrempelige horecagelegenheid te maken. Na een forse verbouwing zal er een fraai binnen- en buiten terras zijn. Iedereen is welkom, voor koffie met iets lekkers, borrel met bitterballen maar ook voor een lunch of diner.

Midden in een Corona pandemie en vele lockdowns een financiering in de horeca-branche aanvragen voor de aankoop en forse verbouwing leek een behoorlijk uitdaging. Mark en Loes hebben ons gevraagd deze aanvraag te begeleiden. Als eerste hebben we een uitgebreid en doortimmerd ondernemersplan gemaakt. Mark en Loes weten precies wat ze willen en hoe ze het voor zich zien. De financiële paragraaf is opgesteld in samenspraak met de accountant. Vervolgens hebben we een dealteam gevormd. Buiten Mark en Loes zijn dat Danny Verpoorten van Q accountants en belastingadviseurs, Marit Ruesen van de Rabobank en Twan Vulik van MK•Bedrijfsfinanciering. In een super samenwerking hebben we deze financieringsaanvraag tot een goed eind gebracht zodat het niet alleen bij een droom blijft maar de verbouwing binnenkort kan gaan starten. Het was een intensief maar mooi traject en ik ben trots om mijn steentje bij te hebben mogen dragen. Iedereen bedankt!

Een nieuw begin vraagt ook om een nieuwe naam, maar deze blijft nog even geheim. Mark en Loes komen daar binnenkort mee naar buiten. Nieuwsgierig? Gewoon de media en social media de komende tijd in de gaten houden!

Op zoek naar een zakelijk financiering, kom kennismaken!