Afgelopen 3 mei las ik een interessant artikel in het Financieel Dagblad met als kop: “Fysiotherapeut en tandarts op de hoek komen steeds vaker in handen van private equity”. De populairste sector onder investeringsmaatschappijen is duidelijk mondzorg. Van de in Nederland 4.000 praktijken zijn er nu ca 500 in handen van zorgketens. Voor sommige landelijke gebieden een mooie oplossing omdat bij het stoppen van de tandarts, de praktijk niet hoeft te sluiten omdat er geen opvolgers zijn. Patiënten zijn hier meestal niet gelukkig mee, omdat ze het gevoel hebben hun “eigen” tandarts te verliezen.

Gelukkig is de overname van tandartspraktijk K. Ehsaee in Malden door Anna Zaal-Zatorska er een van één op één. Een mooie overname zoals je ze nog maar weinig ziet. Voor Anna ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Na een langere periode in loondienst gewerkt te hebben was zij al enige tijd op zoek om een praktijk in de buurt over te nemen. Een uitgelezen kans, zeker wanneer je zelf in Malden woonachtig bent. Anna zal dan ook per 1 juni a.s. de praktijk van tandarts Kamran Ehsaee overnemen en full time in de praktijk gaan werken. Kamran Ehsaee blijft voor twee dagen verbonden aan de praktijk en ook de mondhygiënist en assistenten blijven de praktijk trouw, waardoor de patiënt bekende gezichten blijft tegenkomen.

Met dank aan het team van Konings Maters Accountants & Adviseurs voor hun bijdrage en Robert Hofker van ABN AMRO Medici voor het verstrekken van een overname financiering. Door de super enthousiaste reactie van Anna (toen alles rond was) was voor mij het begeleiden van het financieringstraject helemaal af!

Speelt er een bedrijfsovername – binnen of buiten de gezondheidszorg -, neem gerust contact met ons op of kijk op onze site: MK•Bedrijfsfinanciering.