De regels omtrent het verkrijgen van een woninghypotheek zijn talrijk en uiterst omkaderd. De verstrekkingsnormen zijn grotendeel gebaseerd op vast inkomen en pensioen, houden nauwelijks rekening met inkomsten uit verhuurd onroerend goed (Box III) en al helemaal niet met de aanwezigheid van vermogen. Er is angst voor overcreditering.
Onze expertise is ingeschakeld en zoals vaker staat ook deze DGA voor een relatief laag bedrag op de loonlijst in zijn eigen personal holding. Fiscale redenen liggen hier aan ten grondslag. Vaste pensioenopbouw is er nauwelijks maar vermogen des te meer.
En dan ben je midden 50 en kom je je droomhuis tegen. Op basis van het vaste lage DGA inkomen en pensioen kan dan een minimaal bedrag aan woninghypotheek verkregen worden. Zouden de huurinkomsten uit verhuurd onroerend goed in dit geval wel mee gerekend worden, dan zou het maximale gewenste hypotheekbedrag meer dan voldoende zijn voor de aankoop van de woning. Het aanbieden van extra inschrijvingen op (veelal onbelaste) verhuurde panden mag volgens de regels van de woninghypotheek niet altijd en biedt hier dan ook geen soelaas. Kortom, er wordt alleen naar vast inkomen gekeken en verder wordt er met aanvullend inkomen niet altijd rekening gehouden. Toch trekt de verhuizing naar de prachtwoning als een magneet.
De oplossing die we voor deze klant gevonden hebben is tweeledig. Met een kortlopende lening verstrekt via een investeerder werd de aankoop van het pand gefinancierd. Daarna is het traject van woninghypotheek opgestart. Het restant hebben we snel en efficient via Nestr Smart Finance gefinancierd middels een aflossingsvrije vastgoedlening op de in bezit zijnde verhuurde panden.
Herken jij je in deze casus. Neem dan gerust contact met ons op en wij gaan op zoek naar de oplossing!