Een ervaren vastgoedontwikkelaar heeft ons benaderd voor de financiering van een wel heel bijzonder project in Nijmegen. Het betrof de aankoop en transformatie naar 10 appartementen van een kerk aan de Vondelstraat, nabij het centrum.

Het geloof heeft voor de meeste Nederlanders een andere betekenis gekregen in de achterliggende decennia. Dat betekent dat de leegstand van kerken en ander religieus vastgoed verder is opgelopen.
Hoe mooi is het dan een bijdrage te kunnen leveren aan een dergelijk project midden in je eigen werkgebied!

Het vergunningentraject bij de Gemeente was tijdrovend en intensief, maar uiteindelijk konden wij voor deze relatie op zoek naar een passende vastgoedfinanciering. Deze maatwerkoplossing is gevonden in een financiering bij RNHB. Naast de financiering voor de aankoopsom is een bouwdepot ingericht van waaruit de verbouwing kan worden voldaan.

De sloopwerkzaamheden zijn gedaan en met de bouw is een start gemaakt. De fundering is aangepast en binnenkort wordt er een compleet nieuwe staalconstructie aangebracht. Het uiteindelijke resultaat zal bestaan uit 10 zelfstandige appartementen, bestemd voor de verhuur.

Een fantastische win-win situatie waarbij leegstaand religieus vastgoed nieuw leven wordt ingeblazen.

Heb je zelf een uitdagende vastgoedcasus of een minder complex te financieren project op het gebied van verhuur, transformatie of projectontwikkeling. Maak gebruik van onze expertise en contacten bij diverse (vastgoed)banken en informal investors. Neem contact met ons op.