Na de fusie tussen de Gemeentes Echt en Susteren in 2003, heeft het voormalig Gemeentehuis in Susteren een woon- kantoorbestemming gekregen. Inmiddels wordt het overgrote deel van het pand verhuurd aan een zorginstelling en zijn er 6 losse appartementen. Tevens zijn er 2 commerciële ruimtes gerealiseerd.

De zorginstelling huurt 20 kamers ten behoeve van begeleid wonen. Daarnaast wordt er dagbesteding aangeboden. De 6 zelfstandige appartementen worden individueel verhuurd. 2 commerciële ruimtes staan op dit moment leeg.

Het pand wordt in de huidige verhuurde staat aangekocht door vastgoedondernemers. In de nabij toekomst zijn er twee opties denkbaar. Indien de huidige verhuursituatie wordt gecontinueerd, worden de huren geoptimaliseerd en zal er een (bancaire) herfinanciering plaatsvinden. Een andere optie is het transformeren van het pand naar 22 tot 25 zelfstandige appartementen. Hiertoe dient de bestemming aangepast te worden. Op dat moment ontstaat er een nieuw financieringsvraagstuk, dan wel een scenario van uitponding.

Vanwege de onzekerheid over de uiteindelijke bestemming is er voor nu een overbruggingsfinanciering met een looptijd van maximaal 2 jaar verstrekt. De financiering wordt door 7 investeerders mogelijk gemaakt.

In de huidige verhuurde staat kan de te betalen rente volledig uit de huurstroom worden opgebracht.

Heb je een uitdagende vastgoedcasus die gefinancierd dient te worden of ben je op zoek naar een mooi rendement op je vermogen, neem dan contact met ons op!