Recent is de gevestigde de Groesbeekse onderneming Van Bergen Tweewielers in andere handen overgegaan. Voor William van Bergen was dit een grote stap. Het familiebedrijf heeft maar liefst 137 jaar bestaan. Zijn opa begon in 1887 met een smederij en via zijn vader is Willam van Bergen (62) als dertiger destijds in het bedrijf gestapt. Zoals je wel vaker ziet in ondernemersland hebben de kinderen geen belangstelling om de zaak over te nemen. Ga er maar aan staan! Naast de overnamesom zijn er hoge kosten voor personeel, huur en energie. De (internet) concurrentie is moordend in de branche en de marges staan onder druk. Het rendement verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.

Voorlopig verandert er niet zo veel in de winkel. William blijft de komende jaren – tot zijn pensioen – nog als bedrijfsleider werken en het gezicht in de zaak en alle 10 de werknemers gaan mee over naar de nieuwe eigenaar. De kwaliteit, klantgerichtheid en service waar de winkel bekend om staat in Groesbeek en wijde omtrek, blijft dan ook gewoon bestaan. Ook mooi is dat de naam van de grondleggers de komende tijd op de gevel blijft staan.

Zo’n overname traject is intensief en ik ben dan ook trots dat ik als adviseur van de verkopende partij William van Bergen heb mogen begeleiden in dit proces. Vele besprekingen en formele stukken verder, is er een deal uitgekomen waar zowel koper als verkoper erg tevreden mee zijn. De Vallei Autogroep /Jan Kooij hebben er een prachtige winkel bij en voor William van Bergen is de continuïteit op korte en lange termijn gewaarborgd. Een maand na de overname geeft William aan dat het nog steeds heel goed voelt: Eind goed al goed derhalve.

Mocht je interesse gewekt zijn in wat wij kunnen betekenen voor koper of verkoper, neem dan gerust contact met ons op of kijk op onze site. Dit geldt overigens ook als je op zoek bent naar een andere vorm van bedrijfsfinanciering.