Een familie bezit meerdere verhuurde panden in het stadshart van zowel Utrecht als Den Bosch. Vanwege de A-locaties zijn alle panden verhuurd. Op de begane grond zijn winkels danwel horeca gevestigd, de bovenliggende appartementen zijn eveneens voor langere tijd verhuurd.

Het vastgoed is voor ongeveer 1/3 deel van de WOZ-waarde bij de huisbank gefinancierd. Vanwege de leeftijd van de eigenaar van het vastgoed, zijn er geen mogelijkheden om de vastgoedfinanciering uit te breiden.

En het is nu juist de wens van de familie om liquidititen vrij te maken, om zo de (forse) overwaarde in het vastgoed te benutten.

Door een 2e hypothecaire inschrijving te plaatsen op het verhuurde vastgoed, wordt de gevraagde financiering nu verstrekt door een investeerder uit ons netwerk. Er is een langere looptijd overeengekomen, waarbij er tussentijds geen verplichte aflossingen gedaan hoeven worden.

Kom je er om beleidsmatige redenen niet uit met je huisbank en wil je – zoals bijvoorbeeld bij deze casus – liquiditeiten vrij maken. Elk vraagstuk staat op zich en wordt individueel beoordeeld. Als we mogelijkheden zien, gaan we graag voor je aan de slag. Neem contact met ons op, wie weet hebben wij de (alternatieve) oplossing!