Aan de Oude Markt in Sittard ligt het prachtige voormalige Dominicanen klooster. Dit klooster (een rijksmonument) is gelegen in het mooie beschermde stadsgebied van Sittard.
De ligging is fantastisch, tussen de kerk en de Basiliek in het hart van het historische centrum wat is omgeven door stadswallen.

Het carrévormige kloostercomplex is gesitueerd rond een pandhof en bestaat voor het grootste deel uit drie bouwlagen en is aangewezen als beschermd monument.

Twee ervaren, van oorsprong Limburgse, vastgoedondernemers hebben het klooster gekocht om daar 39 zelfstandige luxe appartementen te realiseren. Na de herontwikkeling wordt het object toegevoegd aan hun eigen verhuurportefeuille.

Voor deze transformatie hebben de toekomstig eigenaren een positief advies van de Gemeente Sittard-Geleen ontvangen. Dat geeft hen voldoende vertrouwen om het vastgoed aan te kopen en vervolgens de aanvraag van de benodigde vergunning in gang te zetten.

Het klooster wordt as-is aangekocht en dat betekent in de huidige staat dat het conform het vigerende beleid te vroeg is voor een bank om de vastgoedfinanciering te verstrekken. Een investeerder uit ons netwerk heeft de financiering voor de aankoop voor de duur van minimaal een half jaar verstrekt.

Wanneer de vergunning is verkregen wordt op basis van het bewezen track record van deze beleggers de financiering van de investeerder door een bank overgenomen.

Wij zijn trots om op deze manier aan deze mooie ontwikkeling een steentje bij te kunnen dragen.