“Vrouwen bloot handel dood” is al een heel oud gezegde en slaat op de klanten die wegblijven uit de winkelstraten zodra de temperaturen oplopen. En warm is het geweest de afgelopen tijd en de vooruitzichten blijven zomers. Geen goed nieuws als je als ondernemer afhankelijk bent van winkelend publiek. Als je dan ook nog eens een onderneming hebt waarbij luxe food artikelen worden verkocht, met toch al een seizoenpatroon, dan tikt de stille winkelstraat nog harder aan.

Mijn relatie behaalt normaal gesproken zijn omzet in de laatste maanden van het jaar en is al blij wanneer hij in de zomermaanden de kosten goed kan maken. Laat dat door het wegblijven van het winkelend publiek nou net even niet lukken. Kosten zoals huur, personeelskosten, energiekosten blijven elke maand terug komen. In dit geval dreigde zelfs de salarisbetalingen van augustus in gevaar te komen. Aktie was geboden in de vorm van uitbreiding van het werkkapitaal!

Nu had mijn collega Robert de Bekker onlangs een hele goede ervaring met een spoedfinanciering bij DebitRoom. Je kunt er alles over lezen in zijn blog van 11 augustus. Nu kan ik beamen dat ik -en uiteraard mijn klant ook- dezelfde positieve ervaring heb gehad. Nadat ik de aanvraag namens de klant ingediend had, heb ik deze met Pascal Arens van Debitroom doorgenomen. Gelukkig zagen ze het omzetpatroon in de digitaal aangeleverde bankafschriften en konden op basis hiervan een krediet verstrekken. De eerste uitbetaling  was vervolgens binnen 24 uur een feit. Al met al heeft het hele proces niet langer dan 3 dagen geduurd. Wij als intermediair hebben korte lijnen met onze contactpersoon, die de aanvraag in behandeling heeft en fiatteert. Dat gebeurt lang niet altijd vandaag de dag.

Ik sluit mij graag aan bij de woorden van Robert: heb jij een casus met uitdaging, neem dan gerust contact met ons op!