Een relatie heeft een half jaar geleden een pand ter transformatie aangekocht in zijn vastgoed-B.V. De financiering voor aankoop heb ik via een investeerder voor hem geregeld. Nu de verbouwing gevorderd is en hij heeft besloten om het pand in eigen beheer te houden, maar wel over te hevelen naar privé, was het de uitdaging om dit binnen het half jaar te doen in verband met teruggave overdrachtsbelasting.

Ondernemer heeft zelf de verhuurhypotheek afgesloten bij een geldverstrekker. Het probleem is, de financiering wordt opgesplitst in een deel wat bij verstrekking wordt uitgeboekt en het restant in een bouwdepot. Dit omdat de verbouwing nog niet is afgerond. Hierdoor is de financiering bij verstrekking te laag om de investeerder af te lossen.

Simon de Vlam van fintech Debitroom heeft al vaker aangegeven dat zij hier een oplossing voor hebben. En dat is volledig waargemaakt! Maandag heb ik de aanvraag ingediend. Woensdagmiddag is de financiering uitgeboekt waardoor ondernemer – op de laatste dag dat het mogelijk was – de financiering beschikbaar gesteld heeft gekregen. Ook de betreffende notaris heeft hierbij zijn steentje aan bijgedragen.

Vanuit het bouwdepot (er zijn al facturen betaald) kan de financiering bij Debitroom weer ingelost worden. Het mooie van deze kredietfaciliteit is dat ondernemer deze ook in de toekomst kan blijven gebruiken.

Wat een TOP-service om deze financieringsaanvraag op ongelofelijk korte termijn ingevuld te krijgen. Speciale dank aan Pascal Arens van Debitroom die er zich hart voor heeft gemaakt.

Heb jij een casus met uitdaging, neem dan contact met ons op!