Recent kwam via een bevriende notaris een verzoek bij mij of dat ik binnen hele korte tijd een vastgoedfinanciering kon regelen voor een klant van het kantoor. Deze klant kon een pand kopen op een mooie locatie in Nijmegen om dit vervolgens te gaan transformeren in gesplitste appartementen. Snelheid was hier wel geboden omdat er meerdere kapers op de kust lagen.

Hiervoor maak ik graag tijd vrij in mijn agenda! De volgende dag zat ik met de klant om tafel om zijn plannen en financieringsbehoefte door te spreken. De klant had al voorwerk gedaan en lagen er door de architect opgestelde tekeningen. Tegelijkertijd werden stukken zoals jaarrekeningen, aangifte IB, begroting en dergelijke aangeleverd. Onze inschatting was dat de benodigde vergunningen voor dit project later wel afgegeven zouden worden. Wat hier zeker heeft geholpen is, dat de klant al meerdere projecten heeft gerealiseerd en ervaring heeft in dit soort verbouwingen. Vervolgens hebben we de kaders van de mogelijke financiering doorgesproken.

Niet veel later zaten we met een investeerder om de tafel en die was bereid om onder de gestelde voorwaarden en condities de financiering voor 18 maanden te verstrekken. Onze klant kon dezelfde dag de verkoper bellen dat hij zonder voorbehoud van financiering tot aankoop over wilde gaan.

Uit het vervolgens opgemaakte taxatierapport bleek dat alle aannames qua waarde voor- en na verbouwing klopten, waardoor inmiddels een koop/verkoop transactie heeft plaatsgevonden.

En natuurlijk zat alles mee in deze casus zodat een en ander ook op deze korte termijn geregeld kon worden, maar het moet dan toch ook nog maar gebeuren.

Meer weten over vastgoedfinancieringen voor lange of korte termijn, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.