Een uniek horecaconcept in Nijmegen is een feit. Begin juni 2020 gestart als een tijdelijke placemaking horeca op NYMA heeft De Achtertuin recent toevoeging gekregen van een fraaie binnenruimte van 400 m2 aan de zonnige kant van de Vasim. De grote openslaande puien in combinatie met het enorme terras zorgen voor een creatieve en grootstedelijke ambiance.

Starten met een borrel op het zonnige terras. Vervolgens naar binnen om lekker te eten, om dan te blijven hangen tot drie uur in de nacht na een avond uitbundig dansen. Voor ieder wat wils, combineren van binnen en buiten. Door het aantrekken van Pieter Lenting als hoofdpartner en trekker van het geheel, krijgt het bedrijf de benodigde extra slagkracht om de nieuwe formule neer te zetten en uit te bouwen. Hierbij valt te denken aan lunchmogelijkheden, special events en festivals. Pieter heeft zijn sporen in de horeca al ruimschoots verdiend.

In het restaurant worden kleine gerechten geserveerd om te delen. Geïnspireerd door streetfood uit verschillende culturen. De drankenkaart is uitgebreid en het geheel wordt begeleid door goede muziek. Leun dus maar achterover, ontmoet en kom tot rust, genietend van goed eten, drinken, onder het genot van muziek.

Gevestigd op het Nyma terrein is De achtertuin makkelijk bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer, te vinden aan De Kolk 14 in Nijmegen.

Wij zijn trots dat we een bijdrage aan de financiering van het geheel hebben mogen leveren. Een creatieve financiering, net als het concept. Door het inschakelen van een combinatie van family and friends, specifieke horeca crowd funding en hulp van Rabobank, is deze bedrijfsfinanciering tot stand gekomen. Een meer zuivere vorm van stapelfinanciering is er haast niet. Mooi te zien dat zoveel partijen vertrouwen in het concept en de ondernemer hebben.

Ben je nieuwsgiering geworden kijk dan op de site van De Achtertuin, en voor  financieringsmogelijkheden, neem contact met ons op!