Het financieren van een tijdelijke behoefte op het gebied van vastgoed wordt, in grote lijnen, meer en meer op een alternatieve wijze ingevuld. Denk hierbij aan projectontwikkeling en transformatie van vastgoed.

Voor deze veelal korte termijn behoefte, beschikken wij over een netwerk aan private investeerders die juist de wens hebben om kortstondig te willen investeren, tegen een acceptabel rendement. Zij verstrekken de financiering.

Omdat wij verwachten dat deze vraag op korte termijn eerder toe- dan af zal nemen, komen wij graag in contact met beleggers / private investeerders die het interessant vinden een rendement tussen de 7% en 10% te behalen, met een 1e hypothecaire inschrijving op het onderpand (vastgoed) als zekerheid.
Zeker nu de beurs al enige tijd aan volatiliteit onderhevig is, is spreiding van het risico de overweging waard. De vastgoedmarkt zal over het algemeen minder heftig reageren op extreme gebeurtenissen (zoals COVID-19).

Door het toenemende tekort aan woningen neemt de transformatie van kantoor- en winkelpanden naar woonruimte (of ander gebruik) toe. Ook woningen in de grote steden worden getransformeerd naar co-living of kamerverhuur.

Een aantal van de cases die via bemiddeling van MK•Bedrijfsfinanciering tot stand zijn gekomen, hebben wij op onze site gepresenteerd:

Is je interesse gewekt? We gaan graag het gesprek met je aan! Bel of mail ons voor een afspraak.